Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 12:50

6ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΙΕΝΝΗ 12-17 ΙΟΥΝΙΟΥ!

Η υπερπροσφορά του γραφείου μας!

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ 

12-17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ:

Συγκέντρωση στην Τράπεζα Πειραιώς και αναχώρηση στις 02:30 για Βελιγράδι. Έλεγχος ταυτοτήτων στα σύνορα της Εξοχής και περνώντας από Σόφια με στάσεις για φαγητό και καφέ, άφιξη το απόγευμα στο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας και πόλη όπου δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φεραίος. Χτίστηκε από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ. Ήταν γνωστή ως Σιγγιδών τα αρχαία χρόνια και το όνομα Βελιγράδι εμφανίστηκε πρώτη φορά το 878 μ. Χ. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι η περιοχή γύρω από το κάστρο του Καλεμένγκνταν, χτισμένο ακριβώς στην ένωση των ποταμών Δούναβη και Σάββα. Η περιοχή διαιρείται σε 17 διαμερίσματα,  είναι η μεγαλύτερη πόλη της πρώην Γιουγκοσλαβίας και η  4η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια μετά την Κωνσταντινούπολη, την Αθήνα και το Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 
2η ημέρα:  ΒΙΕΝΝΗ:
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για την ξενάγησή μας στην παγκόσμια πρωτεύουσα της κλασικής μουσικής. Θα δούμε την  περίφημη Ρινγκστράσσε, όπου στα πλαίσια μιας κυκλικής πορείας θα γνωρίσουμε ένα προς ένα τα σημαντικότερα κτίρια του λεγόμενου ιστορικού κέντρου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημοτικό Πάρκο, τo Imperial, την κρατική Όπερα, την Ακαδημία Καλών Τεχνών, τα Χειμερινά Ανάκτορα, την πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, με τα δυο δίδυμα κτίρια, το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Αυτοκρατορικό Θέατρο, τη νεογοτθική Εκκλησία του Τάματος, για να φτάσουμε στην  πλατεία Σουηδίας, όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Με τη βοήθεια του ξεναγού μας θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πάλαι ποτέ Ελληνικής Παροικίας και θα περάσουμε από τους 2 Ελληνορθόδοξους Ναούς, το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν της Αυστριακής Πρωτεύουσας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ομορφότερο κατά γενική ομολογία μπαρόκ Ανάκτορο της πόλης το Belvedere, όπου θα έχουμε ευκαιρία για ένα σύντομο περίπατο μέχρι το κεντρικό κτίριο και τους κήπους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση
 
 
3η  ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ  (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ):
Μετά το πρόγευμα μας, αναχωρούμε για την ολοκλήρωση της ξενάγησης μας στην πόλη της Βιέννης και συγκεκριμένα για τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων, το περίφημο Σένμπρουν, όπου θα ξεναγηθούμε στα 40 κατάλληλα διαμορφωμένα δωμάτια και θα δούμε τους μοναδικούς κήπους των ανακτόρων. Επιστρέφουμε στο κέντρο της Βιέννης όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και ψώνια. Αργότερα, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε μια πεζή ξενάγηση όπου θα εξερευνήσουμε κρυφές γωνιές του ιστορικού κέντρου διάρκειας περίπου μιάμιση ώρας. Θα δούμε το καφέ Λάντμαν, στέκι του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόυντ, την πλατεία των Σκοτσέζων, το Freyung το περίφημο πασάζο που οδηγεί στο μοναδικό καφέ Τσεντράλ, στέκι της Αυστριακής διανόησης του 19ου αιώνα, θα περάσουμε από το πανέμορφο σοκάκι της Ναγκλεργκάσσε και θα καταλήξουμε στο Γκράμπεν και την Κόλμαρκτ, εκεί όπου βρίσκεται ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης, το θρυλικό Demmel. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 
 
 
4η  ημέρα: ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ:
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για Μπρατισλάβα. Μπρατισλάβα ή αλλιώς η λεγόμενη “πόλη των βασιλέων”, η οποία είναι χτισμένη σε απόσταση αναπνοής από την Ουγγαρία, την Αυστρία, και την Τσεχία. Μια μικρή πόλη στην οποία από την πρώτη στιγμή θα σε κερδίσουν τα εντυπωσιακά μεσαιωνικά της κτίρια, καθώς και τα πλακόστρωτα δρομάκια της, ενώ η ζωντάνια και η γοητεία της δεν θα σε αφήσουν σίγουρα αδιάφορο. Στην ξενάγηση μας θα δούμε το κτίριο της φιλαρμονικής, το εθνικό θέατρο, θα διαβούμε τη βασιλική οδό, την πύλη του πρίγκιπα Μιχαήλ και την πλατεία του δημαρχείου. Στην συνέχεια αναχωρούμε για Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στη πόλη. Θα δούμε την πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο Άνταρσυ με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από την Γέφυρα των Λεόντων, όπου βρίσκεται ο λόφος των Ψαράδων με την εκκλησία της Ματίας (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες). Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 
 
 
5η ημέρα:ΝΟΒΙΣΑΝΤ: 
Πρωινό και στη συνέχεια αναχωρούμε για Νόβισαντ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στην συνέχεια θα κάνουμε μια περιήγηση της πόλης που είναι η 2η μεγαλύτερη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιό της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση για τις εμπορικές συναλλαγές. Θα δούμε ακόμη το κάστρο Petrovaradin με την ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και αν έχουμε χρόνο βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.
 
 
6η ημέρα:ΝΟΒΙΣΑΝΤ-ΞΑΝΘΗ:
Πρωινό στο ξενοδοχείο, μια τελευταία βόλτα στο Νόβισαντ. Με ενδιάμεσες στάσεις στο Βελιγράδι, στη Σόφια και στο Μπάνσκο, φτάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.
 
 
 
*Ευθύνη για το πρόγραμμα έχει μόνο ο συνοδός αρχηγός της εκδρομής και έχει κάθε δικαίωμα να αλλάξει το πρόγραμμα χωρίς παράλειψη όμως, όταν αυτός το κρίνει σωστό για την καλύτερη ροή του προγράμματος.
 
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 270€, ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 400€
 
 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

1.Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο και 2 οδηγούς.

2.Δυο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό στην Βιέννη.

3.Δυο διανυκτερεύσεις με Ημιδιατροφή στην Σερβία.

4.Μια διανυκτέρευση στην Βουδαπέστη με ημιδιατροφή.

5.Έμπειρος Αρχηγός του γραφείου συνοδός.

6.Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής.

7.Ταξιδιωτική Ασφάλιση Επαγγελματικής ευθύνης.

8.ΦΠΑ εντός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

1.Έξτρα διασκεδάσεις, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

2.Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ρητά.

 

Πληροφορίες Ταξιδιού

  • Διάρκεια Ταξιδιού: 6 ημέρες
  • Προορισμός: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ- ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ

Πωλήσεις