Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 12:21

ΑΓΙΟΙ - ΤΟΠΟΙ - ΣΙΝΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕ 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ

27 Ιουλίου - 04 Αυγούστου 2019 (9 Ημέρες)

 

1 η Ημέρα: Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΑΘΗΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ:

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines, στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης, στις 12.50. Παράδοση αποσκευών και πτήση στις 14.50. Άφιξη στην Αθήνα στις 15.40.

Για αναχωρήσεις από την Αθήνα: Συγκέντρωση στο γκισέ της Aegean Airlines αεροδρόμιο Αθηνών ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στις 14.30. Παράδοση αποσκευών και έλεγχος διαβατηρίων. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 16.30. Άφιξη στο αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ στις 18.30.

Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2 η Ημέρα: Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, της Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού και άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας, όπου θα συναντηθούμε με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτώριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας. Εξερχόμενοι των τειχών της πόλεως, από την πύλη των Λεόντων, στη Γεθσημανή, θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας (όπου και οι τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης αλλά και του Μνήστορος Ιωσήφ). Στον κήπο της Γεθσημανής θα δούμε τον Τόπο της Προδοσίας και τον Βράχο της Αγωνίας. Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3 η Ημέρα: Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΘΑΒΩΡ - ΚΑΝΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ:

Πρωινό. Πολύ νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άφιξη στη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκο. Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον». Ανάβαση με τοπικά ταξί στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και γεύμα με ψάρι της λίμνης Γεννησαρέτ. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα και συνεχίζουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην προκυμαία της πόλης της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4 η Ημέρα: Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ:

Πρωινή παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Θεοδέγμον Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ (για όσους επιθυμούν). Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Μετάβαση στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων, για να προσκυνήσουμε το Ιερό σπήλαιο των Ποιμένων και ακολούθως στην ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου,  όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Με τοπικά ταξί θα πάμε στην αυστηρότερη κοινοβιακή μονή, την Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Θα ολοκληρώσουμε σήμερα, με την περιοχή της Σαμάρειας*, για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου θα προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Νεομάρτυρος Αγ. Φιλούμενου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, στο οποίο ο Χριστός μας συνάντησε την Σαμαρείτιδα, μετέπειτα Αγία Φωτεινή. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. *(Στην Σαμάρεια θα μεταβούμε αν το επιτρέψουν οι συνθήκες).

 

5 η Ημέρα: Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ:

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων, το σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευε ο Προφήτης Ηλίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε επιπλέον την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο της Ιουδαίας. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ €15), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Τέλος συνεχίζουμε για την Βηθανία, όπου και ο τάφος του Λαζάρου, για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6 η Ημέρα: Πέμπτη 01 Αυγούστου 2019 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ (515 ΧΛΜ):

Πολύ πρωινή αναχώρηση για το Θεοβάδιστο Όρος Σινά και την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας (με ενδιάμεση στάση). Περνάμε τη συνοριακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπα (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου) και συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην χρωματιστή έρημο του Σινά με τους γραφικούς Βεδουίνους. Φθάνουμε στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους του Μωυσέως και σε υψόμετρο 1.570 μέτρα. Τακτοποίηση στους Ξενώνες της Μονής και έπειτα παρακολούθηση του Εσπερινού (ώρα 16.00 –17.00), ακολούθως θα προσκυνήσουμε τα λείψανα της Αγ. Αικατερίνης, το παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Αγίας Βάτου, το πηγάδι του Ιοθώρ, το Οστεοφυλάκιο και θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη. Δείπνο και διανυκτέρευση. Για όσους μπορούν και επιθυμούν, ανάβαση στην Αγία Κορυφή (2.280μ.), όπου ο Μωυσής έλαβε τις εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα. Αναχώρηση από την Μονή, μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα, με επιστροφή, περί τις 04:00.

 

7 η Ημέρα: Παρασκευή 02 Αυγούστου 2019, Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ:

Στο κέντρο αυτό του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας η παρακολούθηση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην συνέχεια μπορούμε να επισκεφθούμε το Κελί του Αγίου Παισίου και κελιά Μοναχών που ασκήτεψαν στην Έρημο του Σινά. Εσπερινός στην Ιερά Μονή. Συνάντηση με τους Σιναίτες Πατέρες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8 η Ημέρα: Σάββατο 03 Αυγούστου 2019 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΌΡΟΣ ΣΙΝΑ:

Μετά το πρωινό έχουμε την επιστροφή μας στην Αγία Γη. Κινούμενοι στην ακτή της Ερυθράς θαλάσσης διέλευση των συνόρων από το Εϊλάτ. Διανύοντας αρκετή απόσταση κατά μήκος της Νεκράς θάλασσας και παράλληλα με τα σύνορα Ισραήλ-Ιορδανίας θα έχουμε  στάση για κολύμπι στην χαμηλότερη και πλέον αλμυρή λίμνη του κόσμου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9 η Ημέρα: Κυριακή 04 Αυγούστου 2019 ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΌΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΌΡΟΣ ΣΙΩΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ:

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων θα έχουμε ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας. Χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων ή το Όρος του Ναού. Πεζοί θα επισκεφθούμε το Όρος Σιών. Εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφητάνακτος Δαβίδ, και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός). Επιβίβαση στο λεωφορείο για να μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Μικρή Γαλιλαία, όπου έγινε η Εμφάνιση του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Επίσης εδώ, από το Πανόραμα των Ιεροσολύμων θα έχουμε μία ωραία θέα της πόλης των Ιεροσολύμων για αναμνηστικές φωτογραφίες. Πτήση Επιστροφής Αναχώρηση το μεσημέρι για το αεροδρόμιο Ben Gurion, στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19:20, με AEGEAN Airlines και άφιξη στη Αθήνα στις 21:30. Συνεχίζουμε με πτήση για Θεσσαλονίκη στις 23:15 και άφιξη στην πόλη του Θερμαϊκού στις 00:10

 

27 Ιουλίου - 4 Αυγούστου 2019 (9 Ημέρες)

Τιμή Συμμετοχής το άτομο σε δίκλινο:

Αναχώρηση από την Αθήνα: €890   Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη: €910 Μονόκλινο: +€160 Φιλοδώρημα: +€15 (υποχρεωτικά)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1. Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή.

2. Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House στην περιοχή της Βηθλεέμ, στο Χωριό των Ποιμένων, απέναντι από την Ιερά Μονή.

3. Ημιδιατροφή καθημερινά.

4. Μετάβαση στον Άγιο Σάββα.

5. Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου.

6. Η μετάβαση στο Σινά με καινούργιο πούλμαν

7. Η διαμονή στο Σινά , στο ξενοδοχείο της Ιεράς Μονής 3* με ημιδιατροφή

8. Φόροι συνόρων Αιγύπτου και Ισραήλ

9. Φόροι αεροδρομίων Ελλάδος και Ισραήλ.

10. Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων και Σινά.

11. Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.

12. ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

1. Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

2. Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.

3. Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.

4. Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:5.Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.

5. Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας6.Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

6. Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

 

Πληροφορίες Ταξιδιού

  • Διάρκεια Ταξιδιού: 9 ημέρες
  • Προορισμός: ΑΓΙΟΙ - ΤΟΠΟΙ - ΣΙΝΑ

Πωλήσεις